Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


No Couple Before Nikah #(L43)

Rak: L110
Harga Asal: RM20.00
RM18.00
ANDA JIMAT: RM2.00 (10%)
Price in points: 18 points
Weight: 0.20 kg
9789671526552
16 pieces
+
Add to wish list
ID produk : 9789671526552
Format : Kulit Nipis
Penerbit : NAQ Publications
Tarikh terbitan : 20-FEB-2018

 

No Couple Before Nikah ini terbahagi kepada dua bahagian. Bahagian pertama mengandungi 10 buah tema dan bahagian kedua pula menampilkan Surat Cinta Buat Si Hamba yang Leka. Setiap tema merangkumi 10 penulisan pendek dan ringkas yang penulis sediakan khas kepada pembaca, yang pastinya mudah untuk difahami dan dihayati. Ditambah pula dengan gaya bahasa yang tidak terlalu berat dan cara penyampaian yang tiada unsur dongengan, ini yang penulis cuba tekankan supaya buku ini lebih dekat dengan hati pembaca.

Bahagian kedua pula iaitu Surat Cinta Buat Si Hamba yang Leka mengandungi 18 surat yang ditulis istimewa khususnya buat mereka yang lupa tentang apa yang harus mereka ingat selama ini, yang masih belum mengerti sepenuhnya tentang makna cinta, serta yang koyak jiwanya kerana perbuatan manusia. Kedua-dua bahagian ini, penulis fokuskan mengenai perasaan seseorang yang hancur disebabkan harapan terhadap kasih manusia yang dia genggam, kemudiannya terlepas lalu sekelip mata jauh menghilang. Dia keliru dengan jalan cerita hidupnya setelah ditinggalkan manusia, merasakan seolah-olah peluang buat dirinya telah tamat untuk dia mendapatkan kembali kehidupan yang lebih baik selepas ini. Segala coretan yang ada, sedikit sebanyak berkait rapat dengan situasi yang pernah sesiapa sahaja lalui, mahupun kini yang sedang mengusik kehidupan masing-masing sehingga diri menjadi muak dan benci terhadap apa yang terjadi di sekeliling.

Walau bagaimanapun, kita sebagai manusia tidak pernah lari daripada kesilapan, namun kita tetap diberi ruang untuk cuba membetulkan diri biarpun tergelincir banyak kali. Satu per satu perkongsian kata bukan omongan kosong semata-mata, melainkan ada mesej berguna yang dapat diambil iktibar bersama-sama. Selamilah dan rasainya. Yang menyembuhkan hati dan perasaan kita sudah pastinya Allah, manakala manusia adalah sebagai perantara. Jika terdetik rasa kesal dan kalian berkeras untuk tidak mahu lagi mengulangi kesilapan itu, alhamdulillah, ini adalah satu isyarat daripada Allah, dengan izin-Nya jua.

 

Penerbit:
NAQ Publications
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
289 Muka Surat
Rak:
L110

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:


BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari (Isnin - Jumaat).

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI