Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Waris (#Q18)

Rak: L226
RM23.90
Price in points: 24 points
Weight: 0.26 kg
9789675822421
Out-of-stock
Add to wish list
===========================
Format: Kulit Nipis
ISBN-13: 9789675822421
Tahun Terbit: 2016
Jumlah Muka Surat: 300
Berat (kg): 0.263
Penulis: Nuris
Penerbit: SR Publication
===========================
 
Sinopsis
 
 Deris ternampak dirinya berada di suatu tempat yang sunyi dan sepi. Seluruh kawasan itu dituutpi semak samun. Ada sebuah pondok buruk di hujung-hujung penglihatannya. Tidak jauh dari pondok yang sudah usang itu ada sebuah lubuk. Langkah Deris menuju ke arah lubuk bersebelahan pondok buruk itu. 
 
Sampai sahaja di lubuk tersebut, dia nampak seseorang sedang berendam di situ. Seorang lelaki yang bertubuh kekar sedang mandi dalam keadaan membelakangkannya. Deris terpasak kaki di tepi lubuk itu. Dia berdiri sambil memerhati. Dalam sekejap waktu sahaja, antara celah-celah semak berdekatan lubuk terebut, keluar beberapa orang pemuda dengan bertanjak dan berkeris terus menerpa ke arah lelaki yang bertubuh kekar itu.
 
Pertengkaran bermula antara mereka. Pemuda bertubuh kekar itu cuba melawan. Tetapi dalam keadaan dia berseorangan, berlawan dengan lima orang lelaki yang bersenjata, akhirnya dia tumpas. Keris telah menemui mangsa. Tubuhnya dirodok hingga terburai tali perut. Kemudian jasadnya ditolak ke tengah-tengah lubuk sebelum pemuda-pemuda samseng tersebut menyerbu naik ke atas pondok buruk yang kedudukannya tidak jauh dari situ.
 
Seorang wanita sarat mengandung telah dikerumuni oleh lelaki-lelaki samseng seramai lima orang itu. Pergelutan telah berlaku antara mereka hingga akhirnya wanita sarat mengandung itu tewas. Perbuatan keji dan jijik telah terjadi antara mereka. Laknat perbuatan lelaki-lelaki samseng itu!
 
"Kanda, apakah begini akhirnya nasib kita? Kanda dibunuh dengan kejam tanpa rasa bersalah. Dinda diperlakukan bagai haiwan tanpa rasa perikemanusiaan. Apa nasib cahaya mata kita nanti kanda?
 
Kanda... dinda bersumpah! Mulai hari ini dinda tidak akan membiarkan anak cucu cicit kita mengalami nasib yang serupa. Dinda bersumpah kanda! Cukuplah kita dihina! Cukuplah kita dianiaya! Selepas ini tiada siapa lagi yang akan berani-berani menganiaya keturunan kita!"
 
WARIS... Aku sentiasa ada di sekelilingmu!
Penerbit:
Cresent News
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
300 Muka Surat
Rak:
L226

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari (Isnin - Jumaat).

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI