Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


#Sound Direct - Tuhan Bayar Cash! (L151)

Rak: L131, Bundle: K101
"Jangan berhenti mencari ilmu. Orang sekarang ni tiga; dia, google dan Nabi." - Ustaz Abdullah Khairi
RM20.00
Price in points: 20 points
Weight: 0.28 kg
978-967-481-188-4
98 pieces
+
Add to wish list

Format: Paperback

ISBN-13: 978-967-481-188-4

Tarikh Terbit: Terbitan Pertama 2018

Jumlah Muka Surat: 193

==========================

SINOPSIS/SARI RANSANG

Tuhan Bayar Cash! mengumpulkan 48 topik berkenaan akhlak yang dikupas dalam bentuk santai. Diselitkan dengan 'sound sedas' daripada Ustaz Abdullah Khairi dalam setiap topik memberikan impak luar biasa kepada pembaca.

======================================================================================

 ISI KANDUNGAN

1 Menghormati Tanah Haram

2 Menghindari Sifat Takut

3 Tawaduk Seorang Guru

4 Mendoakan Kebaikan Anak

5 Mengawal Bisikan Hati

6 Mensyukuri Nikmat Kurniaan Allah

7 Memaafi Insan

8 Menuruti Kehendak Allah

9 Membaguskan Pembacaan Al-Quran

10 Mentakzimkan Guru

11 Memuliakan Ahlul Bait

12 Tatacara Ketika Berbuka

13 Mengelokkan pelaksanaan ibadat

14 Mengawal Pandangan Mata

15 Mendoakan Mukmin Lain

16 Melipatgandakan Kebaikan

17 Berhibur di Majlis Perkahwinan

18 Memanfaatkan Dunia Untuk Akhirat

19 Jauhi Sikap Suka Menipu

20 Menghargai Keberadaan Isteri

21 Memelihara Hubungan Sesama Jiran

22 Mengagungkan Kebesaran Allah

23 Tawaduk Seorang Penuntut Ilmu

24 Keegoan yang membinasakan

25 Mendambakan Keberkatan Al-Quran

26 Membentuk Keikhlasan Diri

27 Menginsafi Keterlanjuran Diri

28 Menyesali Kesilapan Lampau

29 Mengamalkan Pemakanan Sunnah

30 Menahan Amarah Diri

31 Mengharapkan Pahala Allah

32 Setia Pada Yang Satu

33 Mencari Petunjuk Allah

34 Tangisan Pemadam Dosa

35 Memelihara Mulut

36 Memberi Biarpun Sedikit

37 Tabayyun Semua Perkara

38 Memuliakan Anak

39 Jangan Menyombong Diri

40 Mematuhi Hukum Allah

41 Menegakkan Kebenaran Hakiki

42 Menyebarkan Salam Kesejahteraan

43 Membersihkan Hati Yang Kelam

44 Menjauhi Makanan Haram

45 Tak Kenal Maka Tak Cinta

46 Mengubah Diri Ke Arah Kebaikan

47 Memanggil Dengan Gelaran Yang Baik

48 Berhikmah Ketika Berbicara

================================================================================================

ULASAN

#Sound Direct - Tuhan Bayar Cash! merupakan siri kertiga didalam trilogi buku #SoundDirect. Seperti juga 2 siri yang lepas, buku ini akan menghidangkan para pembaca dengan nasihat-nasihat dan teguran yang mudah difahami. Dah kata "sound direct", tak ada nak berlapik-lapik dan berkias-kias. Setiap nasihat dan teguran itu disertakan dalili - dalil dari Al-Quran dan Hadith. Di akhir setiap bab, akan disertakan dengan sesuatu saranan apa yang anda perlu lakukan sekiranya teguran yang diceritakan itu terkena batang hidung anda. 

Jangan risau, buku ini cuma tegas sahaja bukan nak menghukum. Amatlah disyorkan kepada muslimin dan muslimat baca buku ini sebagai usaha untuk muhasabah diri dan berubah haluan ke jalan yang lurus. Lagipun, kalau tak suka diri ditegur oleh orang, biarlah diri tu ditegur oleh buku. Kalau marah buku tu pun dia diam sahaja. Itu sahaja berkenaan buku ini, selamat membaca dan selamat berubah kepada yang lebih baik.

-sumber: H2413 

 

 

Penerbit:
PTS
Format:
Paperback
Halaman:
Berwarna
Muka Surat:
193 Muka Surat
Rak:
L131
Bundle:
K101

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI