Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Pateri (Q8)

Rak: L112
RM30.00
Price in points: 30 points
Weight: 0.50 kg
9789672035237
1 pieces
+
Add to wish list

==============================

Format: Kulit Nipis
ISBN-13: 9789672035237
Tarikh Terbit:  2017
Jumlah Muka Surat: 592

Berat (Kg): 0.500 kg
Penulis: A'Je Fazlina
===========================
 
SINOPSIS
 
Perkenalan di antara Nur Layla dengan Rafael bukanlah bermula dalam keadaan yang baik. masing masing mempunyai tanggapan yang negatif antara satu sama lain.
 
"Aku tahulah kau dah terbiasa dalam rumah ni, tapi kalau dah tetamu tu buatlah cara tetamu. Masuk rumah orang dah macam pencuri pulak. kau tak reti nak bagi salam ke? Tak ada adab?" - Rafael
 
"Rafael, otak awak letak dekat mana, hah? Kan saya dah cakap saya datang sini cari Rania. Jangan nak cakap sesedap rasa awak aje." - Layla
 
Peristiwa dianiya sahabat sendiri membuatkan Layla membawa diri jauh dari semua yang berkaitan dengan lelaki itu. Lalu dia lari membawa diri ke Sri Beringin. Namun sejauh mana pun kekainya melangkah, takdir tetap membawa dia kepada lelaki bermulut longkang, baran atau lebih dikenali sebagai Mat Preng kerana hobinya yang suka merempit. Siapa sangka pertemuan kali kedua itu membuatkan Rafael mula menyimpan perasaan pada Layla sedangkan itulah gadia yang amat dibencinya dahulu. Namun hati seorang Layla bukan mudah untuk dicairkan. Berlakulah persaingan sengit di antara Rafael dan Arman dalam mendapatkan perhatian si gadis.
 
"Tak sangka aku jumpa kau lagi kat sini. Macam berjodoh pula aku dengan kau,kan?" - Rafael
"Mat Preng tu sejenis hantu raya yang berkeliaran di waktu malam. Kalau nak keluar waktu hari siang, tengok mood dia judak. Kalau terdengar numyi bising malam-malam tu, haa... dialah tu." - Layla
 
"Tak takut ke kalau hantu raya tu berkeliaran masuk dalam hati Cik Layla?" - Rafael
 
Sehinggalah satu permintaan dari seorang tua ketika aktiviti Melakar Impian Masa Depan, merubah segala perjalanan hidup mereka. Apakah permintaan itu? Dapatkah Rafael meraih cinta Layla yang mahal untuk dibeli? Siapakah Arman di antara rafael dengan Layla? Bagaimana pula dengan perasaan Layla yang sudah mula berdendang lagu P.Ramlee ~ Malam Bulan Dipagar Bintang? Tetapi dengan lelaki yang mana satu....
 
Penerbit:
Kaseh Aries Publication
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
592 Muka Surat
Rak:
L112

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI