Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 
RM100.00 more to FREE shipping


Golongan Wanita yang Dijamin Masuk Syurga (L95)

RM28.00
Price in points: 28 points
Weight: 0.57 kg
9789674390587
15 pieces
+
RM100.00 more to FREE shipping
Add to wish list
===========================
ISBN:9789674390587
Jumlah Muka Surat: 430
Berat (Kg): 0.569
===========================
 

Dalam suasana persekitaran yang penuh mencabar ini, kadang-kadang sumbangan dan penglibatan kaum Hawa yang mampu mencoretkan wajah sejarah dunia sering dinafikan. Ada yang mendengarnya hanya sepintas lalu malah ada juga yang tidak mengenali watak-watak hebat dalam kalangan kaum Hawa ini. Dalam sejarah Islam penglibatan kaum Hawa amat dihargai malah ada dalam kalangan mereka dijamin syurga kerana perjuangan mereka dalam memartabatkan syariat Islam.

Buku ini berkisar berkenaan wanita-wanita hebat yang dijamin syurga tersebut. Siapakah mereka itu? Dan apakah yang membuatkan mereka begitu hebat sekali sehinggakan dijamin syurga untuk mereka? Pasti kita ingin mengetahui semua itu. Dengan mengetahui perkara ini semoga kita mendapat inspirasi dan motivasi untuk menjadikan mereka sebagai model dan contoh teladan yang boleh kita ikuti. Selain itu juga kita mengetahui bagaimanakah sumbangan kaum Hawa yang cukup besar ini dalam memperjuangkan Islam. Maka tanggungjawab itu bukan sahaja dipikul oleh kaum Adam semata-mata. Peranan kaum wanita juga begitu besar. Bak kata pujangga, “tangan lembut yang menghayun buaian mampu menggoncangkan dunia.”

Dengan perkongsian dan pencerahan yang diterjemahkan dalam susunan perkataan ini, moga-moga ia mampu menjentik semangat perjuangan ke dalam diri kita agar kita menjadi hamba Allah yang sentiasa mencari keredhaan-Nya. Semoga dalam setiap apa yang kita lakukan mendapat keberkatan Allah S.W.T.

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI