Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Crepe Sentap (L175)

Harga Asal: RM25.00
RM20.00
ANDA JIMAT: RM5.00 (20%)
Price in points: 20 points
Weight: 0.25 kg
978-967-13498-0-9
18 pieces
+
Add to wish list

================
ISBN : 978-967-13498-0-9
Muka Surat : 220
Berat : 0.25
================


Untuk siapa buku ini ditulis?


1.Untuk mereka yang rasa bahawa cintanya pada pasangan sebelum nikahnya adalah cinta yang tulus suci murni kerana Allah dan kekal sampai ke lubang kubur, tapi mereka lupa bahawa cinta yang sebenar adalah apa-apa cinta yang membawa ke Syurga dan beri pahala, bukannya dosa dan Neraka.

2.Untuk mereka yang rasa buat maksiat itu boleh tenangkan hati, sedangkan mereka lupa bahawa nak tenangkan hati tu mesti kembali kepada yang Pencipta hati.

3.Untuk mereka yang rasa perintah agama ni boleh buat mana yang mereka suka, tinggalkan mana yang mereka tak suka, sedangkan agama ni mesti diambil secara keseluruhannya.

4.Untuk mereka yang rasa bahawa agama itu magis, sedangkan agama itu reality, fitrah dan penuh dengan sebab musabab.

5.Untuk mereka yang rasa taubat ni cukup hanya sekali, sedangkan Rasulullah dan para Nabi terdahulu pun banyak kali istighfar dan bertaubat setiap hari.

6.Untuk mereka rasa futur dan nak tinggalkan dakwah tarbiah, tapi mereka lupa yang para Nabi dan Rasul sanggup mati untuk dakwah tarbiah ini.

7.Untuk mereka yang masih merangkak mencari kenapa mereka dihidupkan kat dunia ni, setelah mereka dah berbelas atau puluhan tahun hidup kat dunia.

8.Untuk mereka yang rasa putus asa serta kecewa dengan projek dan kemenangan Islam, sedangkan kemenangan Islam tu hanya milik Allah.

9.Dan yang paling penting, adalah untuk diri saya sendiri yang banyak sembang kencang, tapi apa pun tak jalan. Saya persembahkan karya ini untuk mereka dan anda. Agar umat yang lalai dibuai mimpi hari ini, kembali bangkit menjadi singa yang berani, daripada menjadi kijang yang pengecut. Selamat membaca, dan berkhayal. berminat??

 

No posts found

Write a review

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 *Order akan sampai mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Mahu tahu lebih lanjut? KLIK DI SINI

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI