Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Bunga Hati Mr. Jung (C286)

Rak: L110
RM30.00
Price in points: 30 points
Weight: 0.36 kg
9789672035220
Out-of-stock
===========================
Format: Paperback
Saiz: 4.6" x 7"
ISBN-13: 978-967-2035-22-0
Tarikh Terbit: 2017
Jumlah Muka Surat: 566             
Berat (Kg): 0.36
Penulis: Tini Hardanisyah
Penerbit: Kaseh Aries
===========================

 

DARI kerana mata, Alisha dan Erwan terus terperangkap dalam perasaan yang sukar untuk ditafsirkan. Bukan dek kerana panahan cinta pandang pertama tapi kerana persoalan yang sudah lama tersimpan kemas dalam memori. Restoran makanan Korea, Han Valley menjadi titik permulaan bagi kisah baru mereka namun tak semudah itu mereka mengakui perasaan masing-masing.

 

“Muhammad Erwan Jung Bin Abdullah.” - Erwan-                                                                              

“Nama asal awak? Maksud saya nama Korea.” -Alisha-                                                                              

“Saya rasa awak tak perlu tahu nama Korea saya.” -Erwan-

 

Bila Erwan kata begitu, Alisha terus jadi berganda-ganda tidak sudi dengannya. Namun andai sudah namanya jodoh, sampai ke puncak Everest pun boleh bertemu. Hinggalah satu peristiwa berlaku dan persoalan yang tersimpul rapi itu mula terlerai sedikit. Maka bermulalah misi 11 persoalan Alisha ala-ala wartawan tak bergaji. Siapa sebenarnya jejaka Korea bermata redup ini?

 

“Ibu, kita sekarang zaman alaf baru. Janganlah bu. Please. Ini bukan macam novel kahwin paksa ibu. Tolonglah ibu.” -Alisha-                                                                                                             

  “Tapi, kalau adik berkenan dengan Aril tu ibu memang suka sangat. Anak saudara ibu sendiri lagi ibu percaya.” -Ibu-

                                                                                               

Gawat bila ibu Alisha bercita-cita tinggi nak bermenantukan anak saudara sendiri yang baru balik dari luar negara. Siapa yang tak mahukan Hairil, jejaka kacak yang sudah mendapat gelaran PhD di usia muda. Tapi degilnya Alisha setebal kerak bumi jadi tidak katanya maka tidaklah.

Alisha dan Erwan punya latarbelakang jauh berbeza dari segi budaya, negara dan bangsa namun ikatan jantung hati mereka terlalu kuat untuk dinafikan. Malahan sifat mereka juga bagai langit dan bumi. Erwan tegas, tenang dan matang manakala Alisha pula lebih kebudak-budakan, suka bertindak di luar kawalan namun sangat baik hati.

 

“Macam muka awak kan? Sama sangat. Bentuk muka sama. Warna pun sama. Biru dengan biru. Awak memang Doraemon saya. Doraemon, Doraemon boleh tak kita beli set baby ni?” Alisha-                                                                                                                                                                          

 “Kalau saya Doraemon, awak Nobita lah?” -Erwan-                                                                        

“Nobita tu lelakilah. Saya jadi Mrs. Doraemon lah.” -Alisha-

 

Bagi Alisha, Erwan ibarat Doraemon yang selalu ada untuk orang yang dia sayang. Namun mampukah keluarga kedua belah pihak menerima? Keluarga Erwan nun jauh di Seoul dan keluarga Alisha pula mementingkan agama dan adat budaya.

 

“Kita akhiri semua ni dengan baik. Bersaksikan abah.” -Erwan-                                                                   

“Andai sudah tertulis jodoh untuk kita, walau sejauh mana kita terpisah, sejuta mana pun halangan, kita pasti akan bertemu.” -Erwan-

 

Cinta bukan bererti memiliki dan atas nama pengorbanan Erwan terpaksa berundur. Sempatkah 11 persoalan itu dijawab oleh Erwan? Benarkah selepas 10 tahun, suratan jodoh benar-benar tidak tertulis untuk mereka?


Penerbit:
lovenovel
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
566 Muka Surat
Rak:
L110

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI