Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 

Azhar Ibrahim

Azhar Ibrahim, PhD. adalah Fellow Pelawat di Jabatan Pengajian Melayu, Universiti Nasional Singapura (NUS). Beliau memperolehi PhD, MA, dari Jabatan yang sama pada tahun 2002 dan 2008. Disertasi beliau memberi tumpuan kepada humanisme dan intelektualisme di kalangan inteligensia sastera Melayu. Manakala tesis MA beliau membahas kajian mengenai orientasi agama seperti yang ditunjukkan dalam masyarakat Melayu feudal dan kesinambungannya pada masa sekarang.

Beliau telah menjadi Pensyarah selama hampir sepuluh tahun di Institut Pendidikan Nasional (NIE) Universiti Teknologi Nanyang, mengajar kesusasteraan Melayu klasik dan moden, sosiologi orang Melayu, serta tradisi dan tamadun intelektual Islam. Di NIE, beliau turut mengajar pelbagai budaya dan pedagogi kritikal.

Kepentingan penyelidikannya termasuk sosiologi agama, sosiologi sastera dan literasi kritis, dan perkembangan intelektual Melayu-Indonesia. Penyelidikan pasca kedoktorannya di Fakulti Teologi, Universiti Copenhagen, Denmark untuk (2009/2010), dan kemudian di Temple University, Amerika Syarikat (2010/2011) di bawah NUS Overseas Postdoctoral Fellowship.

Penyelidikan postdoctoral beliau memberi tumpuan kepada Teologi Sosial di Asia Tenggara Muslim: Trend dan Cabaran, dan Teologi Dialog dalam Masyarakat Melayu-Indonesia: Prospek dan Impediments. 

 

 

CARI PRODUK YANG ANDA MAHU CARI PRODUK YANG ANDA MAHU

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar sebelum 10 AM sahaja akan diproses & dihantar pada hari yang sama, ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). 

Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

2. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

3. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

4. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

5. Jaminan wang dikembalikan (refund).

6. Servis yang cekap & mesra.

Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI