Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Ya Allah Aku Tidak Layak Untuk Syurga-Mu (L122)

RM10.00
Price in points: 10 points
Weight: 0.17 kg
978-967-5984-21-1
8 pieces
+
Add to wish list

====================
ISBN: 9789675984211
Pengarang : Badiatul Roziqin
Muka Surat: 146
Berat (kg) : 0.17
====================

Sinopsis


Abu Nawas satu ketika pernah berdoa, "Ya Allah, sesungguhnya aku tidak layak untuk syurga Mu, malah tidak juga sanggup ke neraka-Mu..." Doa ini begitu menyentuh hati! Kalau anda bertandang ke rumah teman anda dan bertanya kepadanya kenapa minuman tidak dihidangkan, " Abang. aku tidak mengharapkan minuman, tetapi aku rasa haus dan lapar..." Bagaimanakah reaksi tuan rumahnya? Setidak tidaknya mungkin akan dihidangkan walaupun dengan segelas air putih. Nah, itulah yang kita harapkan! Walau pun Allah tidak reda mengurniakan syurga yang paling tinggi, syurga yang paling rendah pun tidak mengapa, bukan?

Jika kita bayangkan diri kita yang sering bergelumang dengan dosa, tiba-tiba menghembuskan nafas terakhir malamnya, maka bagaimanakah nasib kita kekal di alam kubur kemudian di alam akhirat? Amat ngeri sekali. Kuatkah kita menghadapi jutaan seksaan yang amat tidak terperi pedihnya? Mampukah kita bertahan di neraka? Selesakah kita dengan segala pembalasan-Nya yang amat menggentarkan setiap jiwa? Astaghfiruilah ... !


Sesungguhnya kita amat mengharapkan syurga-Nya, walaupun kita sedar bahawa diri ini terasa tidak layak ke sana menikmatinya, kerana lumpur dosa yang tidak pernah lekang daripada hati dan jasad ini. Andaikata setiap dosa yang kita lakukan dijelmakan oleh Allah seperti daging barah. Nescaya sekujur tubuh ini akan hilang ditelan oleh barah-barah dosa itu! Begitulah parahnya dosa kita, membiarkan diri kita bergelumang dosa walaupun seringkali tertunduk penuh kesedaran bahawa sesungguhnya adalah tidak mungkin kitam mampu bertahan di neraka-Nya!
Buku ini mengajak kita semua untuk belajar dengan rendah hati bagaimana sepatutnya kita berterima kasih kepada Allah Azza wa Jalla, memohon keampunan-Nya, mengharap reda-Nya, sebagai hamba yang tidak berdaya dihambat lumpur-lumpur dosa. Ini adalah bacaan motivasi Islam, membangkit kekuatan hati agar segera bersujud kepada-Nya. Dengan sebenar-benar sujud, menebus segala dosa, selagi roh masih dikandung badan sebelum syurga atau neraka terhampar di depan mata kita!

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI