Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Teori Dan Praktis Pembangunan Sahsiah Guru #(Q16)

RM40.00
Price in points: 40 points
Weight: 0.48 kg
9789672163466
Out-of-stock

 Buku Teori dan Praktis Pembangunan Sahsiah Guru ini merupakan bahan ilmiah untuk menggalakkan perkongsian ilmu dan kemahiran di samping mencetuskan perbincangan yang berkaitan dengan pembinaan sahsiah guru di Malaysia. Dengan ini, diharapkan agar buku ini dapat membantu guru memahami diri mereka dan juga murid-murid serta bertindak berdasarkan falsafah, etika serta pekeliling yang ada. Selain itu, kemahiran yang disediakan dalam buku ini juga dapat membantu guru bertindak sebagai pemangkin kecemerlangan dan agen perubahan sosial.

 

Kandungan buku ini sesuai dijadikan sumber rujukan oleh pensyarah terutamanya yang terlibat dalam melahirkan barisan guru yang bakal mendidik anak bangsa. Selain itu, buku ini juga dapat dijadikan panduan kepada guru dan bakal guru untuk membina sahsiah diri yang unggul. Pengisian buku ini dirancang dengan teliti untuk memberi kefahaman yang jelas kepada pembaca tentang falsafah dan konsep berkaitan pembangunan sahsiah guru. Selain itu juga, buku ini turut memuatkan kemahiran yang boleh dipraktikkan oleh guru yang bersahsiah.

 

Antara topik-topik yang terkandung dalam buku ini ialah falsafah pendidikan, teori personaliti dan spiritual, etika dan moral, peranan guru sebagai pendidik, kemahiran asas kaunseling, kemahiran insaniah, nilai guru, isu kontemporari, dan kompetensi guru. Diharap kesemua topik yang dibincangkan di dalam buku ini memberi impak positif untuk melahirkan guru bersahsiah yang komited dan berkesan dalam bidang tugas dan tanggungjawab mereka. Hal ini sangat penting kerana keupayaan para guru untuk mendidik warga Malaysia yang cemerlang secara syumul berkait rapat dengan sahsiah para guru dan menjadi ikutan murid dan masyarakat.

Penerbit:
Penerbit UPSI
Tahun Diterbitkan:
2018
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
306 Muka Surat

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI