Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Tekal Berjuang: Memoir Anuar Tahir (L17)

RM30.00
Price in points: 30 points
Weight: 0.21 kg
9789672007142
5 pieces
+
Add to wish list

Tekal Berjuang: Memoir Anuar Tahir

Penulis: Anuar Tahir

Penerbit: ILHAM Books

ISBN: 9789672007142

Muka Surat: 176 pp

“Ramai pelajar yang cedera. Kami mengambil keputusan pulang ke Kampus dan melakukan satu peristiwa sejarah dengan merampas kedua-dua Kampus ITM dan mengambil alih kekuasaan selama beberapa hari. Nik Castro diisytiharkan sebagai Pengarah ITM Shah Alam dan saya pula sebagai Pengarah di Kampus Petaling Jaya. Semua pensyarah dan kakitangan ITM termasuk pihak keselamatan, apabila tiba pada pagi itu untuk bertugas telah diusir oleh pengawal-pengawal keselamatan kami sendiri yang menggelar diri mereka sebagai Gestapo KSITM”

==============

"Kehadiran buku ini adalah tepat dengan peranan besar Islam dalam konteks kemajmukan negara Malaysia. Isi buku ini adalah satu manifestasi jejak-jejak hidup saudara Anuar Tahir dengan segala macam ragam pengalaman manis dan pahit yang telah dilalui oleh pengarang. Jejak-jejak hidup saudara Mohd Anuar terukir dalam dunia penataran Islam, keilmuan dan kependidikan, kepimpinan pelajar dan belia, organisasi, pertubuhan sukarela (NGO), politik dan penulisan.

Nama saudara Anuar Tahir adalah sinonim dengan kepemimpinan badan-badan dakwah Islam dan politik. Justeru saudara Anuar Tahir mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang kaya dalam bidang organisasi. Beliau pernah menyandang jawatan-jawatan penting dalam ABIM dan pertubuhan-pertubuhan pelajar dan belia Islam seperti IIFSO yang berpengkalan di Kuwait, WAMY yang beribu pejabat di Riyadh, Arab Saudi. Sebagai seorang pemimpin tertinggi ABIM, saudara Anuar juga terlibat dalam kepemimpinan Majlis Belia Malaysia (MBM).

Dalam dunia politik tanah air, saudara Anuar Tahir telah membuat keputusan luar biasa. Beliau bermula dengan UMNO, Parti Keadilan Nasional (KEADILAN), Parti Islam SeMalaysia (PAS) dan kini bersama Parti Amanah Negara (AMANAH). Lebih menarik, saudara Anuar membidani kelahiran KEADILAN dan AMANAH apabila menjadi antara pengasas dan Setiausaha Agung pertama bagi kedua-dua parti tersebut"


BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI