Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Tamak Pahala (M3)

RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.31 kg
9789671349878
Out-of-stock
Add to wish list
===========================
Format: Paperback
Saiz: 6" x 9”
ISBN-13: 9789671349878
Jumlah Muka Surat: 208
Berat (Kg): 0.31
Penulis: Aizuddin Hamid
===========================

 

“Kenapa kau letak tajuk buku ini, Tamak Pahala?”

 

Ok, cuba korang fikir. Setiap benda kecil akan dinilai Allah, apatah lagi benda yang besar, kan? So, buku TAMAK PAHALA: Sebab aku nak masuk syurga. Kau nak ikut? Ditulis supaya kita tak underestimate aktiviti-aktiviti seharian yang kita buat, sebab mungkin kita rasa aktiviti tu kecil tapi boleh jadi ianya besar di sisi Allah. Benda yang kita rasa simple itulah yang akan bawa kita ke syurga, atau ke neraka.

 

Dalam 10 saat, jom muhasabah diri kita, “Buat baik pun kena catat, buat jahat pun kena catat, walaupun benda tu kecil. So, better kita buat benda baik je. Haa, malaikat yang ada kat sebelah kanan dan kiri kita tak pernah tidur dan selalu catat amalan kita. Kita je yang selalu tidur.”

 

Buku ni bagi idea tentang aktiviti-aktiviti seharian kita, tapi kita terlepas pandang (atau buat-buat tak tahu) yang benda tu akan bagi kesan pada kita di akhirat kelak. Sama ada kita akan dapat redha Allah, atau sebaliknya.

 

Semoga buku TAMAK PAHALA dapat ‘jentik’ hati masyarakat especially anak muda supaya fastabiqul khairat atau berlumba-lumba buat benda baik. Bagi yang dah berusia, tak ada istilah terlambat untuk berubah. Teruskan ‘lari’ untuk kejar redha Allah. Harapan masih ada selagi ajal tak jemput kita.


BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI