Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Saya Bukan Ustaz Tapi Baru Nak 'Start' (L132)

RM26.00
Price in points: 26 points
Weight: 0.34 kg
9789678607964
3 pieces
+
Add to wish list
===========================
Penulis: Syamsul Debat
Terbit: 2017
Format: Kulit Nipis
Halaman: 189
Jenis Kertas : Simili
ISBN: 978-967-86-0796-4
===========================

Buku " Saya Bukan Ustaz Tapi Baru Nak 'Start' " ini adalah buku hasil penulisan Syamsul Debat. Penerbitan buku Saya Bukan Ustaz Tapi Baru Nak Start adalah salah satu langkah dalam menyampaikan dakwah kepada masyarakat umum di luar. 

Buku ini merupakan kompilasi ceramah Ustaz Syamsul Debat di dalam Televisyen, Youtube dan juga CD. Sepertimana gayanya menyampaikan dakwah di hadapan khalayak, begitu jugalah gaya penulisannya di dalam buku.

Penulisan yang santai, penulis yang telah sedia dikenali ramai, mempunyai followers di FB seramai 126 ribu serta reka letak buku yang menarik.

buku ini mengandungi 

1. 5 kunci kebahagiaan : Ramai yang mengeluh, el kenapalah aku miskin tak banyak duit? Ingatl Banyak duit tak semestinya bahía. Ada orang KUNCI dapat RM50 juego de palabras, syukurnya macam dapat RM5000. Tetapi ada yang lain bila dapat untan hamsa RM50 mengeluh GIAAN el dapat del macán 50 sen sahaja. Jadi, bersyukurlah. 

2. Jangan Ambil Rasuah : Jangan dikoto tangan-tangan kita dengan rasuah. Usah tamak dan haloba untuk mengambil wang haram. AMBIL En este momento, no hay ningun comentario. Sampaikah hati kita untuk terus menyuapkan makanán haram 'ke dalam mulut isteri dan anak-anak yang kita dikasihi? 

3. Apa Sebab Nak Kahwin : Perkahwinan itu bukannya seperti SILAP MATA. Kalau kita berkahwin kerana, hendak, mengelak, maksiat, bila, dah, kahwin, belum, tentu, kita, mampu, mengelakkannya. Oleh itu, jadilah suami atau isteri yang istiqamah mengislamkan rumah tangga dengan ikhlas. 

4. Kenapa Kena Pakai Tudung : Ada orang pakai tudung tapi masih buat jahat. Ada orang tak pakai tudung tapi banyak buat -kebaikan. Kalau  'kebaikan' ini dijadikan alasan untuk tidak mahu pakai tudung  dan menutup aurat, kita telah menderhaka kepada suruhan Allah SWT.

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI