Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


OP: Aina & Aini - Diva Kampung (R10)

RM15.00
Price in points: 15 points
Weight: 0.20 kg
978-967-5783-49-4
13 pieces
+
Add to wish list

Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-5783-49-4
Tarikh Terbit: 19 Oct 2010
Jumlah Muka Surat : 240

 

Berat (KG) : 0.20

 

=================================

 

Aina Syuhada dan Aini Syahida, kembar tidak seiras, baru tamat peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia. Dalam banyak segi, mereka punya karakter yang bertentangan. Mereka anak sulung dan mempunyai tiga orang adik, Adam Malik, Azim Ali dan Aida Syifa. Ibu bapa mereka, Encik Aris (seorang kontraktor) dan Puan Siti Hajar (pegawai kerajaan).

Keluarga Aina Aini memiliki tiga lot rumah sewa yang dibina berdekatan kediaman mereka. Rumah di sebelah kiri didiami empat orang pelajar lelaki (Sepet, Tak, Shahir dan Bazli). Rumah di sebelah kanan didiami oleh empat orang pelajar perempuan (Tiz, Nora, Balqish dan Salwa). Sementara rumah di belakang didiami oleh sepasang suami isteri (Hafsham dan Lara). Keluarga ini mempunyai hubungan yang akrab dengan anak-anak muda yang menyewa di rumah mereka. Dalam banyak keadaan mereka memang mencontohi akhlak yang baik yang ditunjukkan oleh jiran-jiran muda ini.Aina jatuh minat pada seorang pemuda yang baru pindah ke rumah sewa di sebelah kiri. Namanya Abang Tak. Aina meminati Tak kerana Tak seiras Taqi, seorang penyanyi produk Akademi Bintang yang pernah popular tiga musim yang lalu. Aini selalu mempersendakan kembarnya itu.

           Aina menyedari taktik Aini dan mereka mula bersaing untuk mencuri perhatian anak muda itu.

           Suatu majlis jamuan diadakan di masjid di kariah mereka dan keluarga mereka terbabit secara langsung. Aina menguruskan perpustakaan yang baru dibuka di masjid selain memperkenalkan bisnes sewa beli novel. Petang itu usai program di masjid, kembar ini berjalan pulang melalui laluan pintas. Dalam perjalanan pulang, mereka bertengkar kerana Tak. Tetapi pertengkaran mereka terhenti apabila terdengar bunyi aneh; bunyi seperti tangisan.Aina berkeras untuk menyiasat. Dia mengikut arah bunyi itu yang membawa mereka ke sebuah pondok. Dan di pondok itu, mereka temui seorang bayi.

           Kediaman mereka kecoh dengan penemuan bayi di pondok buruk itu.  Kecoh mereka berganda keesokan harinya ketika Aina cuba mendapatkan bantuan daripada gadis-gadis jiran sebelah. Tiz yang jadi rujukannya tiada di rumah, sebaliknya, ada seorang rakan gadis bernama Tasha, yang menumpang tidur di sana.

         Tasha pengsan di rumah itu, lalu dibawa ke hospitalMereka juga membuat laporaan polis mengenai penemuan bayi berkenaan. Doktor mendapati Tasha sakit kerana komplikasi selepas melahirkan anak. Penemuan bayi dan kes Tasha agak berturutan, lalu hospital membuat andaian bahawa Tasha mungkin ibu kepada bayi berkenaan. Encik Aris, Puan Siti Hajar, Tok Ketua dan Pak Imam terpaksa menyiasat dengan menyoal jiran-jiran perempuan mereka; Nora dan Tiz.

No posts found

Write a review

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:


BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari (Isnin - Jumaat).

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI