Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 
RM100.00 more to FREE shipping


Moyang Salleh (L180)

Rak: L125
RM20.00
Price in points: 20 points
Weight: 0.24 kg
978-967-408-158-4
6 pieces
+
RM100.00 more to FREE shipping
Add to wish list

========================================

ISBN-13: 978-967-408-158-4 
Tarikh Terbit: 10 Aug 2013
Jumlah Muka Surat : 208

Kategori: Novel DewasaNovel Dewasa UmumNovel Sejarah

Penerbit: PTS Litera Utama Sdn Bhd

=====================================

 

 

Sinopsis

Kisah Moyang Salleh dan para pengikutnya yang menuntut adat di Empayar Johor. Keempat-empat pengikutnya mempunyai kekuatan yang luar biasa. Tok Gagah Lela Perkasa  mempunyai kekuatan yang luar biasa dan dapat mengalahkan 10 orang dalam pertandingan tarik tali. Tok Beruang Hitam mempunyai cakar yang kuat, Tok Laut Api dapat mengeluarkan api daripada mulutnya, dan Tok Bauk yang dapat melompat setinggi pokok kelapa. Berjayakah mereka dalam misi mereka menuntut adat di Johor?

 

 

Review

Moyang Salleh, namanya jarang didengari, namun orangnya hebat tidak terperi. Dengan kuasa sakti, tubuhnya tidak mampu disakiti, dan dia tidak takut mati. Dia adalah pemimpin Jelebu yang sangat dihormati dan sangat banyak menabur bakti. Dia suka merendah diri, namun kata-katanya sangat didengari. Kisah Moyang Salleh adalah kisah benar yang menjadi legenda Johor.

Ketika Moyang Salleh memimpin Jelebu, kawasannya aman damai dan tiada musuh yang berjaya menceroboh. Dia sendiri mempunyai sebilah keris sakti dan dibantu pula oleh empat orang pahlawan yang gagah perkasa. Tok Laut Api mampu mengeluarkan api menerusi hembusan nafasnya. Tok Gagah Lela sangat kuat hingga mampu mengalahkan 10 orang lelaki sekaligus. Tok Beruang Hitam pula, apabila melompat, tinggi lompatannya melepasi pokok kelapa yang tinggi. Akhirnya sekali, pembantu Moyang Salleh adalah Tok Bauk, yang mampu menggali lubang yang besar dengan hanya menggunakan tangannya sahaja.

Konflik tercetus apabila anak sahabatnya dibunuh oleh Sultan Johor yang suka merampas isteri dan tunangan orang. Seluruh daerah telah bersatu mahu berperang dengan kerajaan Johor yang zalim. Moyang Salleh dihantar sebagai utusan untuk menuntut hak dan mendapatkan penjelasan daripada Sultan Johor. Di pusat empayar kesultanan Johor yang mempunyai ribuan askar, Moyang Salleh dan empat pahlawannya berdiri gagah untuk menuntut hak mereka.

Namun, Sultan Johor terlalu angkuh dan enggan menemui mereka. Malah, mereka dipermain-mainkan dan dilayan dengan kasar. Mereka pantang dicabar dan mula menunjukkan kehebatan mereka. Apakah kesudahan kisah legenda Moyang Salleh dan para pengikutnya ini?

 

Penerbit:
PTS
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
208 Muka Surat
Rak:
L125

No posts found

Write a review

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI