Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Kembara Mahsyar (9 In 1 Box of Mahsyar) #(Z11, Z15, Z16)

RM70.00
Price in points: 70 points
Weight: 0.56 kg
KMB-003
14 pieces
+
Add to wish list

Tajuk: Kembara Mahsyar (9 In 1 Box of Mahsyar) # (Z11, Z15, Z16)

ISBN Buku 1: 9789671599143

ISBN Buku 2 : 9789671599150

Penerbit: Nur El - Hikmah

Penulis: Faris Zulkharnane

Halaman: Berwarna

Berat (kg): 0.546

Dimensi (cm): 13 x 19.3 x 3.5

Rasai Pengembaraan

Ke Alam Selepas Mati

Buku Kembara Mahsyar ini akan membawa kita merentasi 13 Alam. Bermula dari Alam Roh, tempat dimana kita semua dikumpulkan seterusnya kita akan pergi ke Alam Kandungan. Kemudian kita akan singgah sementara di Alam Dunia sebelum kita mulakan pengembaraan kita menuju ke Alam Barzakh

Kita akan melihat bagaimana dahysatnya Hari Kiamat. Kemudiannya kita akan dibangkitkan kembali pada Hari Kebangkitan dan menuju ke Padang Mahsyar. Kita akan melihat bagaimanakah keadaan dan seksanya di Padang Mahsyar dalam suatu tempoh waktu yang sangat panjang, sehinggalah mendapat Syafa’at daripada Baginda Nabi Sallallahu ‘Alaihi Wa Sallam agar dipercepatkan proses Hisab

Kemudiannya, tatkala kita melakukan Penyerahan Catatan Amal, adakah dengan tangan kanan ataupun tangan kiri? Bagaimanakah pula ketika amalan kita ditimbang di Mizan, adakah pahala ataupun dosa yang akan memberatkan timbangan? Terpilihkah kita untuk meminum air daripada Telaga Al-Kauthar? Dan akhirnya tibalah kita di Titian Sirat yang halus lagi tajam itu. Bagaimanakah keadaan kita ketika melaluinya nanti. Jika berjaya, maka kita akan terus menuju ke Syurga. Akan tetapi kalau tergelincir, maka terjatuhlah kita ke Neraka menerima azab siksa yang tidak terperi.

 

Dua buah buku Kembara Mahsyar yang dibungkus khas di dalam sebuah kotak eksklusif yang terdapat 9 barang di dalamnya.

1 x Kembara Mahsyar (Buku 1)
1 x Kembara Mahsyar (Buku 2)
1 x Kad Talqin
1 x Kad Wasiat
1 x Penanda Buku 1
1 x Penanda Buku 2
1 x Peta Kembara Mahsyar
1 x Poskad Quotes
1 x Kalendar Meja 2021
__________________________

Kembara Mahsyar (Buku 1)
Menceritakan bermula dari Alam Roh sehingga ke Hari Kiamat
Terdapat 200 muka surat
Buku berwarna dan terdapat poster-poster yang menarik di dalamnya

Kembara Mahsyar (Buku 2)
Menceritakan bermula dari Hari Kebangkitan sehingga ke Syurga
Terdapat 200 muka surat
Buku berwarna dan terdapat poster-poster yang menarik di dalamnya
__________________________

Bukan hanya perlu memikirkan kehidupan di dunia sahaja, malah kehidupan selepasnya juga perlu dititikberatkan. Inilah buku Kembara Mahsyar yang ditulis oleh Faris Zulkharnane. 

Buku yang padat dengan ilmu tentang perjalanan terakhir manusia untuk berjumpa dengan sang pencipta. Buku 1 yang berkisah mengenai pengembaraan manusia dari permulaan kehidupan, iaitu alam roh. 

Buku 2 pula menceritakan pengakhiran pengembaraan dan persediaan menemui Tuhan. Isi yang menarik untuk bacaan umum dan dapat menginsafkan diri.  

Dapatkan sekarang untuk mengetahui lebih lanjut tentang buku ini.

 

==============

Rasai Pengembaraan Ke Alam Selepas Mati

 

Buku Kembara Mahsyar ini akan membawa kita merentasi 15 destinasi. Bermula dari Alam Roh, tempat dimana kita semua dikumpulkan seterusnya kita akan pergi ke Alam Kandungan. Kemudian kita akan singgah sementara di Alam Dunia sebelum kita mulakan pengembaraan kita menuju ke Alam Barzakh.

Kita akan melihat bagaimana dahsyatnya Hari Kiamat. Kemudiannya kita akan dibangkitkan kembali pada Hari Kebangkitan dan menuju ke Padang Mahsyar. Kita akan melihat bagaimanakah keadaan dan seksanya di Padang Mahsyar dalam suatu tempoh waktu yang sangat panjang, sehinggalah mendapat Syafa’at daripada Baginda Nabi Sallallahu ‘Alaihi Wa Sallam agar dipercepatkan proses Hisab.

Kemudiannya, tatkala kita melakukan Penyerahan Catatan Amal, adakah dengan tangan kanan ataupun tangan kiri? Bagaimanakah pula ketika amalan kita ditimbang di Mizan, adakah pahala ataupun dosa yang akan memberatkan timbangan? Terpilihkah kita untuk meminum air daripada Telaga Al-Kauthar? Dan akhirnya tibalah kita di Titian Sirat yang halus lagi tajam itu. Bagaimanakah keadaan kita ketika melaluinya nanti. Jika berjaya, maka kita akan terus menuju ke Syurga. Akan tetapi kalau tergelincir, maka terjatuhlah kita ke dalam Neraka menerima azab siksa yang tidak terperi, selama-lamanya tiada henti.

=====================

Sebuah Pengembaraan Menuju Tuhan

 

Kembara Mahsyar ialah sebuah buku pengembaraan yang akan membawa kita mengembara dari satu alam ke satu alam yang lain. Bermula dari Alam Roh yang mana kita diciptakan sehinggalah ke Alam Mahsyar yang akan menjadi penentuan.

=================================

Buku Wajib Dibaca Sebelum Mati

 

Kenapa buku Kembara Mahsyar ini WAJIB dibaca sebelum kita mati? Pernah atau tidak kita tahu selepas kita mati nanti ke mana kita akan pergi? Apakah alam-alam yang bakal kita tempuhi. Bagaimanakah keadaannya disana nanti? Buku Kembara Mahsyar ini akan menceritakan gambaran perjalanan kehidupan seorang manusia sejak daripada sebelum mereka dilahirkan lagi sehinggalah Syurga. Amatlah penting untuk kita mengetahui destinasi-destinasi selepas kita mati nanti supaya kita dapat membuat persiapan yang lebih rapi sebelum kita tiba di sana nanti.

=========================

Testimoni Pembaca Kembara Mahsyar

Ribuan pembaca yang telah membaca buku Kembara Mahsyar. Ramai daripada mereka sangat berpuas hati dan terkesan dengan buku ini. 

Penerbit:
Reconnect Life Sdn Bhd
Tahun Diterbitkan:
2020
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih & Berwarna
Muka Surat:
427 Muka Surat

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:


BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

 *Order akan sampai dalam masa 2 - 5 hari bekerja, mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Info lanjut: KLIK DI SINI

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI