Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


#JANGANKATAABANGTAKPAYUNG (L102)

Harga Asal: RM25.00
RM20.00
ANDA JIMAT: RM5.00 (20%)
Price in points: 20 points
Weight: 0.20 kg
978-967-13700-2-5
12 pieces
+
Add to wish list

===========================
Format: Paperback
Saiz: 5.25" x 7.5”
ISBN-13: 978-967-13700-2-5
Jumlah Muka Surat: 174
Berat (Kg): 0.20
===========================

SINOPSIS

Kisah ini sudah lama. Editor yang seorang ini, datang dan kemukakan cadangan dia. Dia kata, nak ambil status2 FB saya yang lama2, status2 yang terpilih, buat jadi buku.

Saya tidak berapa berkenan dengan cadangan dia. Sebab saya belum sampai taraf lagi untuk buat macam tu (sedar diri T__T). Tapi saya tak kata tak nak, cuma saya buat ayat yang menyusahkan dia dengan harapan dia akan mengalah.

"Tapi aku malas nak kumpul2 ni. Kalau kau kumpulkan, baru aku ok."

Tapi dia okey pula. Kemudian selepas beberapa ketika, dia beri saya tengok layout awal. Eh, lepas baca, feel baca balik tulisan kita pada layout buku sangat berbeza dengan feel baca pada layout facebook. Saya mula lembut hati.

Kemudian waktu nak beri tajuk, saya tak tahu nak letak tajuk apa. Dia beri cadangan, tajuk #jangankataabangtakpayung

Saya yang sudah malas nak berfikir, pun ok.

- BAHRUDDIN BEKRI

 

TESTIMONI

“…Mampu mencari pil anti-stress dan nasihat yang segar, bacalah karya beliau…”

NOR AZIZAH ALING, ISTANA KEHAKIMAN, PUTRAJAYA

 

“Buku ini mempermainkan perasaan saya. Mula-mula saya ketawa tidak terhenti-henti…tiba-tiba, terasa muka ini ditampar oleh realiti…”

– HAIRUL FAIZAL ADLI, PENJUAL BUKU ONLINE

 

“…Rawatan alternative bagi merawat hati yang galau…”

– N. SAFINAS GHAZALI. KAKITANGAN KERAJAAN

 

“…Bijak menyelitkan nasihat, sindiran, dan teguran dengan cara yang lebih ‘berlapik’…”

– NORFADILAWATI SHAMSAWI, SURI RUMAH

 

“Beliau umpama ahli hikmah yang bermain FB…”

– ALIF FIRDAUS AZIS, KARTUNIS DAN ANIMATOR

 

“Baha… Kau buat buku ni dengan PTS la, Baha…”

– WANZU ALWAN (BUKAN NAMA SEBENAR)

No posts found

Write a review

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 *Order akan sampai mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Mahu tahu lebih lanjut? KLIK DI SINI

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI