EQ : Menjana Kecerdasan Emosi (C19)

RM15.50
Weight: 0.18 kg per item
978-967-369-068-8
20 item(s)
+

Kajian Mayer, Caruso, dan Salovey (1999) membuktikan kecemerlangan individu turut dipengaruhi oleh kecerdasan emosinya. Orang yang memiliki kecerdasan intelek lebih cemerlang apabila beliau juga turut memiliki kecerdasan emosi.

EQ: Mengajar Kecerdasan Emosi Melalui Kemahiran Membuat Keputusan menyediakan pelbagai bentuk aktiviti bagi membantu guru mencungkil bakat dan kebolehan emosi pelajar bagi berhadapan dengan realiti dengan lebih yakin.

Tanggungjawab menjana kecerdasan emosi di dalam bilik darjah bergantung pada kebijaksanaan guru. Setiap pelajar mempunyai potensi kecerdasan emosi. Sekiranya guru dapat mencungkil bakat dan kebolehan emosi ini, maka pelajar mampu berhadapan dengan realiti dengan lebih yakin.

Dr. Abdul Ghani Abdullah, Abdul Rahman Abdul Aziz, dan Dr. Abdul Rashid Mohamadadalah pensyarah Pengajian Ilmu Pendidikan di Universiti Sains Malaysia. Mereka berpengalaman luas dalam bidang pendidikan dan banyak mengkaji aplikasi kecerdasan emosi dalam pengajaran dan pembelajaran.

=================

Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-369-068-8
Tarikh Terbit: 21 Feb 2011
Jumlah Muka Surat : 128

 

Berat (kg): 0.18

=================

No posts found

Write a review

FAQ / Soalan Lazim

 

Q:  Kalau saya beli online di Bookcafe, berapa lama masa yang diambil untuk pesanan dihantar kepada saya?

A : Biasanya penghantaran dibuat (parcel dihantar ke kurier) dalam masa 24 jam (hari bekerja) selepas pembayaran diterima. Kami akan bekalkan setiap pelanggan dengan tracking no untuk disemak status penghantaran dengan pihak kurier. Pada kebiasaannya, parcel akan diterima oleh pelanggan selepas 1 - 3 hari pesanan dibuat. Kami juga tawarkan SAME DAY DELIVERY untuk penghantaran ke kawasan tertentu.

 

Q:  Adakah semua produk/buku di Bookcafe berstatus ready stock?

A : Ya, semua produk/buku di Bookcafe berstatus ready stock kecuali produk yang ditandakan dengan label PRE-ORDER. Dengan ini kami boleh menghantaran pesanan pelanggan dengan lebih pantas.

 

Q:  Bagaimanakah cara untuk membeli buku di Bookcafe?

A : Cara-cara membeli di Bookcafe adalah mengikut aturan di bawah. Panduan lanjut baca di SINI.

Cara Beli Buku

Q : Bagaimana pula cara pembayarannya?

A : Ketika proses BAYAR atau CHECKOUT, pelanggan boleh memilih cara pembayaran yang sesuai dengan kesesuaian pelanggan. Terdapat 9 cara pembayaran iaitu melalui Maybank2u, Debit/Kredit Kad, Cimb Clicks, Rhb Now, MEPS (Menyokong AffinBank, Ambank, Hong Leong Connect, Bank Islam, Public Bank, Webcash), Paypal, Bank In (Dibekalkan No Akaun Bank Kami), Cek dan juga Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M).

 

Q : Berapakah anggaran kos penghantaran pesanan saya?

A : Kos penghantaran bergantung kepada berat buku yang anda beli. Baca lanjut di SINI.

 

Q : Apa yang boleh saya lakukan sekiranya pesanan saya tidak sampai?

A : Pelanggan boleh menghubungi kami samada secara email di orders@bookcafe.com.my atau telefon 03-6185-0718 untuk aduan berkaitan pesanan. Pejabat kami beroperasi dari 9.00 pagi - 5.45 petang pada setiap hari Isnin hingga Jumaat. 

NOTA

1. CABUTAN BERTUAH: Kami pilih satu pemenang sahaja setiap bulan, mengikut cabutan nombor order.

2. FREE MEMBERSHIP: Diskaun 10% untuk semua produk sepanjang tahun 2017. Boleh digunakan untuk pembelian seterusnya. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

 

 Sebarang masalah, kekeliruan & pertanyaan, mohon sertakan NO. ORDER & emelkan terus ke orders@bookcafe.com.my untuk maklum balas segera.

 

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI