DVD - Hal Ehwal Tentang Syarikat (A2)

RM94.34
(RM100.00 inc GST)
Weight: 0.29 kg per item
DVD-HETS
Out-of-stock
Add to wish list Add to comparison list
===========================
Format: DCD
Saiz: 5" x 5”
ISBN: DVD-HETS 
Berat (Kg): 0.29
===========================
 
 

4 Siri Video Ini Akan Membantu Pemilik Syarikat Membayar Lebih Banyak Zakat Setiap Tahun.

 

Jika perniagaan boleh menjadikan kita kaya, perniagaan juga boleh menjadikan kita miskin jika tidak memiliki ilmu membangunkan syarikat.

 
 

Apakah risiko-risiko mengembangkan syarikat yang tidak ramai tahu?

 

 1. Dijatuhkan oleh staf dan business partner sendiri.
 2. Kebocoran kewangan yang disorokkan staf gelap mata.
 3. Jatuh bankrap kerana disaman.
 4. Jualan tinggi tetapi tiada untung.
 5. Ada SOP, tetapi syarikat semakin menguncup, bukan mengembang.

 

Sudah penat menyusun batu-bata, sekarang mahu membina menara pula?

 

Membina syarikat seperti menyusun batu-bata. Membangunkan syarikat pula ibarat membina sebuah menara. Jika Tuan-tuan mahu membina menara, maka Tuan-tuan wajib melabur bagi menonton siri video ini.

Ketahui siapa yang akan melaporkan masalah syarikat kepada pihak SSM, sudah pasti bukan pesaing perniagaan kita. Seperti kata satu pepatah dalam sebuah drama Korea:

 

“Ramai Raja dijatuhkan oleh orang kanannya sendiri berbanding ditumbangkan oleh musuh mereka.”

 

Kenal pasti juga MENGAPA Syarikat Holding perlu memiliki banyak anak syarikat?

Ya! Banyak anak syarikat bukan banyak isteri. Ini kerana banyak isteri belum tentu lagi akan menambahkan pendapatan syarikat kita, membelanjakan harta kita sudah pasti.

Kami gabungkan 4 siri video rakaman ini dalam satu DVD.

 

Boleh percayakah? Jangan-jangan ini DVD serupa dengan program motivasi bisnes yang lain.

 

Dalam DVD ini ada 4 siri video yang disampaikan oleh 4 penyampai! (Ya, EMPAT orang!)

4 penyampai tersebut adalah:

 

Puan Ainon Mohd

Puan Ainon Mohd. merupakan chairman syarikat PTS Media Group yang merupakan penerbit buku besar di Malaysia. Beliau merupakan mentor kepada puluhan usahawan muda di luar sana. Pengalaman sebagai pengamal kreativiti dalam bisnes memberikan beliau gelaran De Bono Malaysia.

 


 

 

Puan Armiati Ismail

Puan Armiati Mohd Ismail adalah konsultan di ABS bagi hal-ehwal persyarikatan. Beliau menerangkan dalam DVD ini mengenai bagaimana mahu mendaftarkan syarikat baru, baik milikan tunggal (enterprise), PLT, mahupun Sdn Bhd. Juga Bagaimana mahu menaikkan taraf syarikat enterprise menjadi PLT ataupun Sdn Bhd. Dan paling penting adalah hal-ehwal pengurusan akaun syarikat enterprise, PLT ataupun Sdn Bhd.

 

 

Puan Noraminah Omar

Puan Noraminah Omar merupakan antara orang penting dalam pembangunan projek tadika. Beliau memahami selok-belok SOP bisnes. Dalam DVD ini beliau menerangkan dengan terperinci tugas-tugas setiap Ahli Lembaga Pengarah. Bagaimana kita mengasingkan tugas masing-masing supaya syarikat makin berkembang, bukannya menguncup.

 

 
 
 

Tuan Hir Effendy

Tuan Hir Effendy merupakan CEO bagi syarikat ABS. Beliau merupakan individu penting yang merangka pengurusan keseluruhan syarikat ABS termasuk anak syarikat ABS.

 

 

Apa Yang Akan Saya Dapat Jika Melabur Ke Atas DVD Ini?

 1. Dapatkan langkah-langkah bagaimana mengelakkan syarikat daripada disaman di mahkamah hanya disebabkan oleh beberapa buah dokumen dan satu tandatangan.
 2. Memahami bagaimana mengurus hutang menjadi aset syarikat yang akhirnya berfungsi sebagai mesin duit.
 3. Kenalpasti dua pihak yang berpotensi untuk melaporkan hal syarikat kepada SSM supaya syarikat kita didakwa di mahkamah.
 4. Kenapa syarikat holding mesti mempunyai banyak anak syarikat?
 5. Ketahui kenapa isteri bukanlah pilihan utama untuk menjadi ALP syarikat kita? Isteri lagi….

 

Tunggu Dulu!

 1. Jangan beli DVD ini sekiranya Tuan-tuan hanya mahu memiliki sebuah syarikat saja. DVD ini akan membuka kunci kekayaan melalui pemilikan banyak syarikat.
 2. Jangan beli jika tuan hanya mahu tandangan dokumen, tanpa langsung memahami dokumen tersebut. DVD ini mengajar kita berusaha memahami dokumen yang penuh tipu daya itu.
 3. Jangan beli jika tuan hanya mahu menjual produk semata-mata. DVD ini berkongsi seluruh ilmu untuk membina syarikat YANG AKAN MENJUALKAN produk untuk kita. 
 
 
Dengar Juga Pandangan Orang Lain Mengenai DVD Ini
 
 
##################################
 
 
Cik Mal (Peniaga Online)
 
Ilmu membangunkan/membina syarikat ini memang perlu dipelajari. Setakat mendengar orang bercerita gaya celup-celup, tidaklah membantu.
 
Apa lagi pada yang gemar menurunkan tanda tangan, mahu menjadi "guaranto" kepada rakan baik sendiri. Saya punya kenalan yang tersepit dek
kerana tanda tangan yang diturunkan bertahun dahulu... 
Cik Mal   
 
 
##################################
 
Abdul Jabbar (Pengurus Syarikat & Pelabur Hartanah)
 
DVD ini merupakan antara pengisian yang menyentuh secara mendalam dan terperinci dan hampir menyeluruh mengenai pembinaan syarikat dari mula buka sehingga menetapkan exit plan. Kita juga belajar bagaimana menguruskan banyak anak syarikat serentak.
 
           Ini juga merupakan DVD terbaik buat mana-mana pelabur hartanah yang mahu membuka IHC (Investment Holding Company).
 
 
Abdul Jabbar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
###################################
 
 
Ariffuddin Sani Legasi Agro Plt
 
Hanya usahawan yang mahu kaya saja boleh melabur untuk memiliki DVD ini.

Tuan-tuan akan ketahui bagaimana cara untuk membangunkan syarikat bukan sekadar membuka syarikat dan membayar gaji pekerja. Tuan-tuan juga akan ketahui langkah-langkah bagi mengelak daripada duit dan aset syarikat hilang begitu saja.

Ada teknik-teknik yang diajarkan dalam DVD ini bagi mengelakkan perkara itu berlaku. 
 
 
Ariffuddin Sani

FAQ / Soalan Lazim

 

Q:  Kalau saya beli online di Bookcafe, berapa lama masa yang diambil untuk pesanan dihantar kepada saya?

A : Biasanya penghantaran dibuat (parcel dihantar ke kurier) dalam masa 24 jam (hari bekerja) selepas pembayaran diterima. Kami akan bekalkan setiap pelanggan dengan tracking no untuk disemak status penghantaran dengan pihak kurier. Pada kebiasaannya, parcel akan diterima oleh pelanggan selepas 1 - 3 hari pesanan dibuat. Kami juga tawarkan SAME DAY DELIVERY untuk penghantaran ke kawasan tertentu.

 

Q:  Adakah semua produk/buku di Bookcafe berstatus ready stock?

A : Ya, semua produk/buku di Bookcafe berstatus ready stock kecuali produk yang ditandakan dengan label PRE-ORDER. Dengan ini kami boleh menghantaran pesanan pelanggan dengan lebih pantas.

 

Q:  Bagaimanakah cara untuk membeli buku di Bookcafe?

A : Cara-cara membeli di Bookcafe adalah mengikut aturan di bawah. Panduan lanjut baca di SINI.

Cara Beli Buku

Q : Bagaimana pula cara pembayarannya?

A : Ketika proses BAYAR atau CHECKOUT, pelanggan boleh memilih cara pembayaran yang sesuai dengan kesesuaian pelanggan. Terdapat 9 cara pembayaran iaitu melalui Maybank2u, Debit/Kredit Kad, Cimb Clicks, Rhb Now, MEPS (Menyokong AffinBank, Ambank, Hong Leong Connect, Bank Islam, Public Bank, Webcash), Paypal, Bank In (Dibekalkan No Akaun Bank Kami), Cek dan juga Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M).

 

Q : Berapakah anggaran kos penghantaran pesanan saya?

A : Kos penghantaran bergantung kepada berat buku yang anda beli. Baca lanjut di SINI.

 

Q : Apa yang boleh saya lakukan sekiranya pesanan saya tidak sampai?

A : Pelanggan boleh menghubungi kami samada secara email di orders@bookcafe.com.my atau telefon 03-6185-0718 untuk aduan berkaitan pesanan. Pejabat kami beroperasi dari 9.00 pagi - 5.45 petang pada setiap hari Isnin hingga Jumaat. 

NOTA

1. CABUTAN BERTUAH: Kami pilih satu pemenang sahaja setiap bulan, mengikut cabutan nombor order.

2. FREE MEMBERSHIP: Diskaun 10% untuk semua produk sepanjang tahun 2017. Boleh digunakan untuk pembelian seterusnya. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

 

 Sebarang masalah, kekeliruan & pertanyaan, mohon sertakan NO. ORDER & emelkan terus ke orders@bookcafe.com.my untuk maklum balas segera.

 

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI