Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 

Tariq Ramadan

Tariq Ramadan (Bahasa Arab: طارق رمضان lahir 26 Ogos 1962) adalah akademik, falsafah, dan penulis Islam Perancis-Swiss. Beliau adalah Profesor Pengajian Islam Kontemporari di Fakulti Pengajian Oriental di St Antony's College, Oxford dan mengajar di Fakulti Teologi dan Agama, University of Oxford. Beliau adalah profesor lawatan di Fakulti Pengajian Islam di Universiti Hamad Bin Khalifa di Qatar, dan Université Mundiapolis di Maghribi. Beliau juga merupakan rakan penyelidikan kanan di Doshisha University di Jepun.

Beliau adalah pengarah Pusat Penyelidikan Perundangan dan Etika Islam (CILE), yang berpusat di Doha. Beliau adalah ahli Kumpulan Penasihat Pejabat Luar Negeri Inggeris mengenai Kebebasan Agama atau Kepercayaan. Beliau dipilih oleh majalah Time pada tahun 2000 sebagai salah satu daripada tujuh inovator keagamaan abad ke-21 dan pada tahun 2004 sebagai salah satu daripada 100 orang yang paling berpengaruh di dunia. Tariq Ramadan memberitahu dirinya sebagai "reformis Salafi".

Pada November 2017, Tariq Ramadan mengambil cuti yang tidak dipersetujui daripada Oxford University untuk menyelesaikan kes tuduhan rogol dan salah laku seksual. Kenyataan universiti itu menyatakan bahawa "cuti ketidakhadiran yang dipersetujui menunjukkan tiada penerimaan atau anggapan bersalah". Pada Februari 2018, dia didakwa secara rasuah dengan merogol dua wanita. Dia menafikan salah laku dan menyaman salah seorang penuduhnya untuk fitnah. Dia kini dalam penjara menunggu perbicaraan.

 

 

CARI PRODUK YANG ANDA MAHU CARI PRODUK YANG ANDA MAHU

 

BILA ORDER SAYA AKAN DIPROSES?

Order yang dibayar sebelum 10 AM sahaja akan diproses & dihantar pada hari yang sama, ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). 

Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 Order akan sampai ke rumah anda mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Baca lebih lanjut untuk tahu bila anda akan menerima order yang dipesan. KLIK DI SINI

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

2. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

3. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

4. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

5. Jaminan wang dikembalikan (refund).

6. Servis yang cekap & mesra.

Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI