Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 
RM99.00 more to FREE shipping


Dybbuk: Syaitan Pemusnah Israel (L97)

RM10.00
Price in points: 10 points
Weight: 0.11 kg
9789830978475
7 pieces
+
RM99.00 more to FREE shipping
Add to wish list

SINOPSIS:

Novel ini bercerita tentang misi rahsia sekumpulan saintis tajaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) yang ditugaskan untuk menyiasat punca sebenar kehilangan seluruh bangsa Yahudi di negara haram Israel tanpa sebarang kesan 63 tahun yang lalu. 

Dua daripada sembilan orang anggota misi rahsia tersebut ialah rakyat Malaysia. Seorang daripada mereka adalah penggodam terbaik dunia yang baru berusia 17 tahun bernama Nia manakala seorang lagi ialah pengawal peribadi kepada Nia iaitu Kyle yang penuh misteri orangnya.

Misi utama mereka ialah menggodam dan mengumpulkan data-data yang direkodkan dalam komputer utama kepunyaan kerajaan Israel di sebuah kubu rahsia di Ramat Rachel, mengambil dan menganalisa sampel-sampel yang mereka boleh dapati di dalam kubu tersebut. Kubu rahsia tersebut adalah salah satu tempat perlindungan terakhir para pemimpin dan pegawai tertinggi tentera Israel sebelum mereka juga lenyap tanpa kesan.

 

Akan tetapi, misi yang nampak mudah pada awalnya, mula menjadi rumit apabila Kyle yang sebenarnya adalah seorang perisik tentera berpangkat kolonel mendapati bahawa wujudnya konspirasi untuk menutup kisah sebenar di sebalik insiden yang telah berlaku dan wujudnya pensabotaj di kalangan kumpulan saintis terbabit yang ingin menggagalkan misi tersebut.

 

Lebih buruk lagi apabila seorang demi seorang daripada mereka telah dibunuh oleh suatu entiti misteri yang boleh menjelma dan menyerupai orang-orang Yahudi yang dianggap telah hilang 63 tahun yang lalu. Segala peralatan saintifik yang mereka gunakan gagal untuk mengesan entiti tersebut yang berbentuk lendiran hitam dan ia mampu menyelinap di segenap ruang yang terbuka.

 

Tentang Penulis:

Pemilik nama sebenar, AHMAD SYUHAIMI ADNAN dalah seorang peguambela dan peguamcara, konsultan undang-undang dan penulis sambilan. Kini, memiliki firma guaman sendiri. Sangat meminati pelbagai disiplin ilmu terutamanya bidang agama dan sains. Pembacaannya meluas dan pelbagai. Pernah memenangi beberapa anugerah dalam bidang penulisan daripada DBP.

Novel ini merupakan novel ketiga beliau bersama dengan Buku PURIS, Galeri Ilmu selepas novel PAZUZU dan SIHIR JIN LAMASHTU. Penulisan novel beliau adalah dalam genre yang menjurus ke arah thriller Islamik. Seorang yang agak pendiam, tetapi mampu berhujah dan bercerita dengan baik.

Penerbit:
Galeri Ilmu
Tahun Diterbitkan:
2019
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
132 Muka Surat

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 *Order akan sampai mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Mahu tahu lebih lanjut? KLIK DI SINI

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI