Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 

Cerita Orang Bank (L99)

RM25.00
Price in points: 25 points
Weight: 0.21 kg
9789672062400
10 pieces
+
Add to wish list
Nak tahu cerita di sebalik kisah-kisah di sebalik orang-orang yang bekerja di bank? Mesti banyak ceritanya kan?
Semuanya boleh dibaca melalui perkongsian menarik tentang situasi bekerja di bank yang ditulis penulis di dalam buku ini.
Bukan setakat dengan kerja yang pelbagai dan menimbun, tetapi juga dalam menghadapi pelbagai karenah pelanggan,
terutamanya yang masih tidak faham tentang apa itu Perbankan Islam.

Selain daripada membaca kisah yang dikongsi, dengan membaca buku ini juga akan membuatkan kita lebih faham apa itu
Perbankan Islam. Ditulis dalam bahasa yang santai, dan mudah difahami, di samping ada juga kisah-kisah lucu yang dipaparkan,
membuatkan pembaca akan terus ingin membaca sehingga ke akhir muka surat.

*******************************************************************

“Aku rasa perbankan Islam ni tak akan bertahan lama. Budak sales susah nak jual produk sebab tak faham. Nak luluskan loan lembab, caj mahal.” “Lagi?” “Produk yang kau orang keluarkan pun aku tak pasti sama ada mengikut landas syariah!”

Ting! Dia baru sahaja menjentik hati aku yang selama ini hanya menjadi pendengar kepada segala rungutannya. “Kau tahu proses mendapatkan kelulusan syariah sebelum kita keluarkan produk? Tahu berapa peringkat yang mesti dilepasi sebelum kertas kerja kami dijadikan produk? Tahu apa kelulusan yang dimiliki oleh panel Penasihat Syariah?

Tapi sebelum tu aku nak tanya, kau kenal tak panel Penasihat Syariah yang dilantik oleh organisasi kita?” “Ahhh! Itu semua tak ada kena mengena dengan aku.. .” “Hmm itulah masalah kita, suka nak condemn, tapi ilmu depan mata tak nak cari,” aku memandang dia dari hujung mata. 

*Contoh petikan daripada buku Cerita Orang Bank.

'JANGAN SAMPAI AKAK SURUH BANK TU MENGUCAP, BARU KAU PERCAYA PERBANKAN ISLAM ITU ADA'

Penerbit:
Must Read
Tahun Diterbitkan:
2019
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
195 Muka Surat

 

 

 

ORDER DIPROSES & DIHANTAR SETIAP HARI*

Bayar SEBELUM 10 AM, order akan diproses & dihantar pada hari yang sama.

Bayar SELEPAS 10 AM, order akan diproses & dihantar pada esok hari.

*ISNIN - JUMAAT (hari bekerja sahaja). Tiada penghantaran dibuat pada hari Sabtu, Ahad & cuti umum.

 *Order akan sampai mengikut masa & kaedah penghantaran yang dipilih. Mahu tahu lebih lanjut? KLIK DI SINI

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI