Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


 

PENGEPOSAN SEMPENA CUTI HARI RAYA

Tiada pengeposan pada 22 - 31 Mei 2020 sempena cuti raya. Penghantaran akan dibuat bermula 1 Jun 2020 (Isnin).

ORDER ONLINE MASIH DITERIMA 24 JAM TANPA HENTI 

Belum terima buku selepas 5 hari order dibayar? Maklumkan nombor order & emailkan kepada kami di orders@bookcafe.com.my 

 

Anggun (L62)

Harga Asal: RM27.90
RM25.11
ANDA JIMAT: RM2.79 (10%)
Price in points: 26 points
Weight: 0.37 kg
9789672394006
6 pieces
+
Add to wish list

Motto hidup seorang Akid Edraki sangatlah mudah dan positif sentiasa. Ilidupnya hanya berkisarkan hobinya dan kerjanya. Kisah apa dia kalau ada manusia yang mahu kahwin di Pluto sekalipun sebab baginya selagi boleh single, buat apa kahwin ? Dia dah cukup bahagia bersama keluarga yang baginya sempurna dengan adanya walid, ummi, Kak Chah sekeluarga dan Chacha.


Tapi tidak bagi Ilajah Zahlia. Motto hidup Akid perlu dia ubah kerana terlalu ambil mudah tentang hidup sampaikan cara hidup Islam yang patut dia jalani dipandang enteng. Solat hanva bila lapang. Kitab Al-Quran itu bukan temannya, Asbab itulah hadirnya Anggun, si nigabis yang bukan biasa-biasa orangnya.


"Pinjam motor abang ke tu? Patut tak reti nak agak tank besar mana" - Akid


"Taklah. Itu motor saya." - Anggun.


Ducati Panigale kot! Akid? Lesen motor pun dia tak ada. Bukan setakat itu, berenang dan memanah pun Anggun tahu. Hlobinya? Main skateboard! Aduh! Perempuan seperti ini yang umminya mahu dia jadikan isteri? Akid rasa nak pitam berkali-kali.


“Kid, dah hujung-hujung zaman ni betina ramai. Perempuan? Dah boleh kita kira dengan jari tak kiralah sama ada berhijab ke tak. Yang betul jaga maruah diri tak ramai dan antara yang masih menjaga, Anggun.... Ummi.


"Walid dah tak ada anak lelaki lain dah Kid, Akid sajalah satu-satunya waris yang walid ada. Besar harapan walid, untuk Akid berubah. Berubahlah ye" - Walid


Akid tersepit. Antara mengekalkan prinsip hidup dan juga memenuhi harapan ummi dan walidnya, dia terpaksa berkorban bukan sedikit. Tetapi banyak! Egonya, tercalar beberapa kali, demi satu perubahan dia terpaksa menahan sendiri rasa, hati. Untuk berubah, dia perlu jadi diri sendiri bukan berubah untuk orang lain. Masalahnya, mampu ke dia? Dan Anggun khususnya, mampu ke dia bertahan dan bersabar dalam proses hijrahnya?

Penerbit:
Karya Publika Sdn Bhd
Tahun Diterbitkan:
2020
Format:
Paperback
Halaman:
Hitam Putih
Muka Surat:
457 Muka Surat

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari.

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI