Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


Aku Mahu Jadi Hijabistar (L194)

RM17.00
Price in points: 17 points
Weight: 0.24 kg
978-967-0411-35-4
Out-of-stock

Format: Paperback
Saiz: 7.5 x 5
ISBN-13: 978-967-0411-35-4
Tarikh Terbit: 24 Apr 2014

Berat (KG) : 0.24
Jumlah Muka Surat : 272Aku Mahu Jadi Hijabistar

 

SINOPSIS

Aku Mahu jadi Hijabistar merupakan sambungan kisah Farah dan Ina iaitu watak utama dalam Siri Aku Mahu : Aku Mahu Popular. Dalam Aku Mahu Popular, Farah dan Ina telah terjebak dengan aktiviti pengintipan di Kelab Malam The Glitters. Sambungan daripada kisah itu, Amir iaitu abang Ina telah membuat perjanjian tiga penjuru bersama Farah dan Ina untuk mula memakai tudung.

Farah dan Ina mula memakai tudung dalam keterpaksaan. Tanpa disangka-sangka, mereka telah dipanggil oleh Ustazah Jamilah dan Cikgu Aini untuk dilantik sebagai Ikon Hijrah sempena sambutan Maal Hijrah peringkat Sekolah Sri Bangsar. Mereka juga diminta menulis tip dan pengalaman penghijrahan mereka di kolum Portal Sri Bangsar agar dapat dikongsikan bersama seluruh warga Sri Bangsar.

Farah dan Ina telah menerima tawaran tersebut dengan harapan untuk menyambung impian mereka untuk menjadi popular dalam situasi yang berbeza.

Di samping itu, mereka telah merangka TO-DO-LIST in order to be A Hijabistar. Pelbagai strategi telah dirancang untuk menjadi popular sebagai seorang pemakai hijab. Antaranya ialah mengumpul gambar terbaik untuk dimuat turun bersama dengan penulisan di portal.

Strategi-strategi yang dirancang banyak kecundang di hujung jalan. Klimaks TO-DO-LIST berlaku sewaktu mereka meluangkan waktu hujung minggu di Sunway Lagoon bersama dengan rakan-rakan sekolah bagi aktiviti hujung tahun mereka sebelum menduduki peperiksaan SPM. Di situ, Farah dan Ina telah mengaibkan diri mereka sendiri tanpa sedar dengan berlakunya insiden-insiden kecil yang telah disebarkan secara meluas di laman sosial Facebook dan menjadi topik hangat di laman portal sekolah. 

 

ISI KANDUNGAN

Setelah berlakunya insiden tersebut, Farah dan Ina telah dihentam teruk. Pembaca-pembaca mereka di laman portal hilang hormat terhadap mereka. Mereka juga dipandang serong di sekolah. Akhirnya mereka mengundur diri kerana insaf dek tohmahan yang dilemparkan. Mereka telah menukar personaliti ke arah yang lebih baik. Farah dan Ina turut membuat ucapan permohonan maaf secara terbuka kepada seluruh warga Sri Bangsar.

Walau bagaimanapun, secara tidak disangka-sangka, Ustazah Jamilah dan Cikgu Aini tetap memilih mereka sebagai Tokoh Maal Hijrah peringkat Sekolah Sri Bangsar. Mereka akhirnya berazam untuk menjadi hijabistar terbaik di dunia dan akhirat.

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:


BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari (Isnin - Jumaat).

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI