Selamat Datang, Pelanggan Yang Dihormati. (SIGN IN | Register)

 

 


5 Pesan Damai (Q13)

RM15.90
Price in points: 16 points
Weight: 0.22 kg
9789671198902
Out-of-stock
===========================
Format: Paperback
Saiz: 6" x 9”
ISBN-13: 978-967-11989-0-2
Jumlah Muka Surat: 145
Berat (Kg): 0.22
Penulis: Vbi_Djenggotten
===========================

 

11 September 2001. Hampir semua orang tahu akan peristiwa yang berkaitan dengan tarikh ini. Semakin hari semakin banyak teori muncul silih berganti. Dari konspirasi Yahudi hinggalah Illuminati. Semua masih tertanya dan tetap menimbulkan kontroversi. Namun hal yang pasti, adalah timbulnya kontroversi. Namun hal yang pasti, adalah timbulnya tuduhan bahawa Islam adalah agama pengganas!

Dari media massa, si pelaku sering menegaskan bahawa apa yang mereka lakukan adalah sebahagian daripada jihad. Sebahagian dari ajaran Nabi, melawan kenagkuhan perbuatan dominasi Negara-negara Zionis, demi menegakkan Islam. Walaupun hakikatnya, yang menjadikorban adalah orang-orang yang tidak bersalah, bahkan orang muslim sendiri.

Akhirnya isu ini dijadiakn senjata bagi mereka yang telah lama memusuhi Islam untuk menyebarkan fitnah yang menyerang Islam. Fitnah ini tersebar dengan pantas dengan kecanggihan media massadan telekomunikasi masa kini.

5 Pesan Damai, adalh sebuah ikhtiar untuk menghubungkan ilmu dan fakta, bahawa Islam 100% tidak mengajarkan keganasan terhadap umatnya. Bahawa Islam itu, membawa rahmat untuk seluruh alam. Islam mengharamkan pertumpahan darah terhadap orang-orang yang tidak bersalah, sama ada muslim mahu pun bukan muslim. Bahawa Islam mengharamkan perbuatan bunuh diri.

Sekaligus, sebuah ikhtiar untuk menjelaskan kesalahfahaman yang bertentangan dengan mendefinasikan jihad. Islam mengajarkan jihad, tetapi jihad yang dilakukan itu diiringi ilmu, akal, kemuliaan dan etika.  

Anda Juga Mungkin Meminati Produk Ini:


BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

 

 

BOOKCAFE: JENAMA YANG DIPERCAYAI

 
Lihat semua review, KLIK DI SINI
 
 

ANUGERAH BOOKCAFE

 

SEDIA BERKHIDMAT UNTUK ANDA

 
 

JAMINAN BOOKCAFE

 

1. Order diproses & dihantar setiap hari (Isnin - Jumaat).

2. Penghantaran pantas terus ke alamat anda.

3. Buku atau produk yang rosak diganti baru secara percuma.

4. Tiada caj penghantaran dikenakan untuk penghantaran order gantian.

5. Data peribadi pelanggan dilindungi & tidak dijual kepada pihak luar.

6. Jaminan wang dikembalikan (refund).

7. Servis yang cekap & mesra.

8. Resit atau tax invoice untuk pelepasan cukai disediakan.

Jaminan ini tertakluk kepada terma & syarat. Maklumat lanjut untuk jaminan Bookcafe & penyelesaian masalah pelanggan: KLIK DI SINI