Penghantaran PercumaHubungi Kami
  • Save 50%
ISBN9789833604128.jpg

Detik Kelahiran Si Permata Hati : Kisah Benar Pengalaman Ibu Menghadapi Saat Melahirkan Anak


Old price: RM20.00  

RM10.00

You save: RM10.00 (50%)
10 days
ISBN 983-3604-12-9
9 item(s)
+

Description

Penulis : Mazneera Zainal

Jumlah Muka Surat : 192 halaman

SINOPSIS

Setelah disahkan hamil, saat itu adalah detik yang paling indah dalam diari si ibu. Temu janji bersama doktor bagi tujuan pemeriksaan si bayi sentiasa ditunggu-tunggu. Ketika doktor melakukan ujian imbasan, si ibu tidak sabar untuk menatap. Apa khabar agaknya si permata hati di dalam kandungan, sihatkah dia? Persiapan buat kelengkapan permata hati yang bakal lahir juga dilakukan seawalnya. Pantang ada jualan murah barangan bayi, si ibulah orang pertama membeli, terutamanya ketika saat menunggu kelahiran anak pertama. Alahan yang menguji kesabaran di awal kehamilan, susah hendak tidur malam, kejang kaki, pening kepala, sakit pinggang sehinggalah kepada kesakitan semasa melahirkan, semua ini akhirnya bersatu menjadi kenangan indah setelah bergelar ibu. Proses kelahiran sememangnya penuh warna-warni. Tibanya saat melahirkan itu, ada wanita yang terpaksa berjuang sendirian, tanpa suami ataupun ibu di sisi. Ada yang hampir-hampir melahirkan anak di tempat parking kereta hospital. Ada pula yang terpaksa melalui pembedahan kerana si ibu sudah keletihan dan denyutan jantung bayi semakin lemah. Semua pengalaman dikongsikan bersama di dalam buku ini. Ikuti himpunan cerita ibu-ibu sepanjang proses melahirkan anak pertama dan panduan semasa melahirkan si permata hati yang sentiasa dinantikan kehadirannya ini.

ISI KANDUNGAN

Testimonial Detik Kelahiran

Penghargaan

Mukadimah

1. Menjadi Bakal Ibu yang Berilmu

2. Pengalaman Melahirkan Secara Normal Bersalin Normal Tanpa Komplikasi Bersalin Normal Secara Dibantu (Assisted Delivery) Bersalin Normal dengan Mengambil Epidural

3. Pengalaman Melahirkan Secara Caesarean

4. Natural Childbirth

5. Teknik-teknik Natural Childbirth

6. Aplikasi Teknik Natural Childbirth

Nota Hujung

Rujukan

Biodata Pengarang

Lampiran: Contoh Birth Plan

Reviews

No posts found

Who Bought This Also Bought

 
  • Save 20%
Rich Dad Poor Dad (Edisi Bahasa Melayu)

RM21.00 RM16.80
Out-of-stock
       
365 Tip Sihat Gaya Rasulullah
  • Save 15%
365 Tip Sihat Gaya Rasulullah
RM10.90 RM9.26
Out-of-stock
 
           

FAQ / Soalan Lazim

FAQ / Soalan Lazim

 

Q:  Bagaimanakah cara untuk membeli buku di Bookcafe?

A : Cara-cara membeli di Bookcafe adalah mengikut aturan di bawah.

Cara Beli Buku

Q : Bagaimana pula cara pembayarannya?

A : Ketika proses BAYAR atau CHECKOUT, pelanggan boleh memilih cara pembayaran yang sesuai dengan kesesuaian pelanggan. Terdapat 9 cara pembayaran iaitu melalui Maybank2u, Debit/Kredit Kad, Cimb Clicks, Rhb Now, MEPS (Menyokong AffinBank, Ambank, Hong Leong Connect, Bank Islam, Public Bank, Webcash), Paypal, Bank In (Dibekalkan No Akaun Bank Kami), Cek dan juga Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M).

 

Q : Berapakah anggaran kos penghantaran pesanan saya?

A : Sekiranya pelanggan membeli buku bernilai RM100 ke bawah, anggaran kos penghantaran ialah RM6. Bagi pembelian RM100 ke atas untuk penghantaran ke Semenanjung Malaysia, kos penghantarannya adalah percuma. Rujuk polisi penghantaran kami : http://bookcafe.com.my/my/shipping-policy.html

 

Q : Sekiranya saya membuat pembelian, berapa lama buku yang dipesan akan sampai ke alamat saya?

A : Pada kebiasannya, pesanan buku di Bookcafe akan mengambil masa 1 - 3 hari bekerja untuk sampai ke alamat pelanggan kecuali pada waktu-waktu tertentu seperti apabila Bookcafe mengadakan promosi besar-besaran. 

 

Q : Apa yang boleh saya lakukan sekiranya pesanan saya tidak sampai?

A : Pelanggan boleh menghubungi kami samada secara email di bookcafe@pts.com.my atau telefon 03-6188-0316 untuk aduan berkaitan pesanan. Pejabat kami beroperasi dari 9.00 pagi - 5.45 petang pada setiap hari Isnin hingga Jumaat. 

Tags

None