Penghantaran PercumaHubungi Kami
  • Save 50%
99Q Kecerdasan berasaskan ASMAULHUSNA

99Q Kecerdasan berasaskan ASMAULHUSNA


Old price: RM65.00  

RM32.50

You save: RM32.50 (50%)
10 days
978-983-3603-64-0
Out-of-stock

Description

Buku ini menyingkap rahsia serta makna tersirat di sebalik nama-nama Allah. Ilmu yang wajib difahami oleh semua yang bergelar Muslim. Di sebalik nama, terkandung khasiat yang tak ternilai harganya. Setiap nama Allah membawa pengertian yang mendalam dan khasiat yang ajaib bagi yang mengamalkannya.

Bila selesai baca buku ini pastiya, bukan sahaja mengenal Allah melalui apa yang dihati, lebih mengingati Allah apa yang dinyanyi malah mendekati Allah dengan apa yang diaplikasi. Terhasilnya buku ini sedemikian rupa maka tidak keterlaluan buku ini merupakan manual kehidupan bagi muslimin dan muslimah yang perlu ada “di tangan” sebagai sumber inspirasi dan motivasi diri.

Salah satu cara yang dapat digunakan bagi mempercepat menghafal al-asma al-husna adalah melalui nyanyian dan muzik. Menurut Imam Ghazali, muzik memiliki pengaruh yang dapat membangkitkan rasa rindu pada tuhan. Dalam muzik, seseorang dapat mengungkapkan rasa cintanya sehingga terjadi hubungan antara pemuzik dengan tuhan. Irama muzik mampu menimbulkan rasa rindu, sayang dan sedih.2
Ahmad Ghazali, adik kepada Imam Ghazali menambah, muzik memberikan empat manfaat pada manusia. Pertama, muzik dapat menghilangkan kekacauan jiwa dan sekali gus dapat melahirkan kesan penyaksian (musyahadah) pada Allah. Kedua, muzik dapat menguatkan kalbu dan cahaya rohani. Ketiga, muzik dapat melepaskan seseorang daripada pelbagai urusan yang dihadapi sehari-hari dan menjadikan dia mudah menerima pelbagai rahsia. Keempat, dengan mendengarkan muzik, kalbu menjadi gembira dan seterusnya meningkatkan kesihatan seseorang.

 

 

Features

PTS Millennia Sdn Bhd

Reviews

No posts found

Who Bought This Also Bought

     
  • Save 20%
Art of Deception
RM20.00 RM16.00
   
365 Tip Sihat Gaya Rasulullah
  • Save 15%
365 Tip Sihat Gaya Rasulullah
RM10.90 RM9.26
Out-of-stock
 
           

FAQ / Soalan Lazim

FAQ / Soalan Lazim

 

Q:  Bagaimanakah cara untuk membeli buku di Bookcafe?

A : Cara-cara membeli di Bookcafe adalah mengikut aturan di bawah.

Cara Beli Buku

Q : Bagaimana pula cara pembayarannya?

A : Ketika proses BAYAR atau CHECKOUT, pelanggan boleh memilih cara pembayaran yang sesuai dengan kesesuaian pelanggan. Terdapat 9 cara pembayaran iaitu melalui Maybank2u, Debit/Kredit Kad, Cimb Clicks, Rhb Now, MEPS (Menyokong AffinBank, Ambank, Hong Leong Connect, Bank Islam, Public Bank, Webcash), Paypal, Bank In (Dibekalkan No Akaun Bank Kami), Cek dan juga Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M).

 

Q : Berapakah anggaran kos penghantaran pesanan saya?

A : Sekiranya pelanggan membeli buku bernilai RM100 ke bawah, anggaran kos penghantaran ialah RM6. Bagi pembelian RM100 ke atas untuk penghantaran ke Semenanjung Malaysia, kos penghantarannya adalah percuma. Rujuk polisi penghantaran kami : http://bookcafe.com.my/my/shipping-policy.html

 

Q : Sekiranya saya membuat pembelian, berapa lama buku yang dipesan akan sampai ke alamat saya?

A : Pada kebiasannya, pesanan buku di Bookcafe akan mengambil masa 1 - 3 hari bekerja untuk sampai ke alamat pelanggan kecuali pada waktu-waktu tertentu seperti apabila Bookcafe mengadakan promosi besar-besaran. 

 

Q : Apa yang boleh saya lakukan sekiranya pesanan saya tidak sampai?

A : Pelanggan boleh menghubungi kami samada secara email di bookcafe@pts.com.my atau telefon 03-6188-0316 untuk aduan berkaitan pesanan. Pejabat kami beroperasi dari 9.00 pagi - 5.45 petang pada setiap hari Isnin hingga Jumaat. 

Tags

None